Cosun viert 125e verjaardag met jubileumuitgave van Cosun Magazine

18 oktober 2024

Op 19 oktober, de verjaardag van Cosun, verschijnt een bijzondere editie van het Cosun Magazine. In deze jubileumuitgave wordt uitgebreid stilgestaan bij de rijke geschiedenis en de ontwikkelingen van het bedrijf door de jaren heen.

Het magazine bevat een tijdlijn die de belangrijkste momenten en innovaties binnen Cosun weergeeft. Van de eerste stappen in de suikerbietenteelt tot de groei naar een internationaal opererende coöperatie, de tijdlijn belicht de sleutelmomenten die hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

Verder bevat het magazine een interview met Arwin Bos, voorzitter van de Raad van Beheer. Bos vertelt over de lange relatie tussen zijn familiebedrijf en Cosun, die teruggaat tot zijn overgrootvader, een suikerbietenteler. Daarnaast biedt de familie Janse uit Wolphaartsdijk een inkijkje in hun 111-jarige historie als akkerbouwers, waarbij drie generaties terug- en vooruitblikken op hun samenwerking met Cosun.

CEO Hans Meeuwis grijpt dit jubileum aan om te reflecteren op de toekomst van de Nederlandse akkerbouw. In een interview spreekt hij over de uitdagingen en kansen die hij ziet voor de komende jaren. Jonge leden van de coöperatie, zoals Bart te Pas en Lieselotte Janknegt van de jongerenraad, delen hun visie op de toekomst van Cosun. Zij pleiten voor een stabiele coöperatie die ook voor toekomstige generaties een sterke positie op de wereldmarkt kan waarborgen.

Naast deze interviews is er het artikel ‘Weg van de biet’, waarin de reis van de suikerbiet van zaadje tot eindproduct wordt beschreven. Ook wordt er stilgestaan bij een eeuw aan teeltonderzoek door het IRS, en delen leden en medewerkers hun mooiste herinneringen aan het opgroeien op de boerderij, verzameld tijdens het Cosun Festival afgelopen voorjaar.

Als extraatje ontvangen leden bij het magazine een receptenboekje met verrassende gerechten waarin suikerbieten centraal staan, speciaal samengesteld ter ere van het 125-jarig jubileum.

Wilt u het volledige magazine lezen? Kijk dan hier.

Benieuwd naar deze en eerdere edities van het Cosun magazine? Bekijk hier alle edities.