Cosun Magazine: Groeikracht special

11 juli 2024

Vorige week verscheen het Cosun Magazine waarin diverse onderwerpen worden belicht die interessant zijn voor iedereen in de agrarische sector. Hieronder een overzicht van de artikelen uit het nieuwste nummer:

  • Groeikracht-programma: Cosun zet zich samen met telers in voor rendabele en duurzame teelten. Het Groeikracht-programma biedt praktijkervaringen en nieuwe teelttechnieken, gedeeld door collega-telers. Regionale Inspiratieboerderijen zijn opgezet om deze kennis te delen en elke teler van bieten, aardappelen of cichorei is welkom.
  • Onkruidplatforms: Precisiewerk bij onkruidbestrijding is essentieel. Cosun helpt telers bij het maken van de juiste keuzes door praktijkervaringen van collega-telers te delen via Onkruidplatforms.
  • Groeiseizoen: Het natte en relatief warme begin van 2024 heeft de uitzaai vertraagd. Wateroverlast op percelen heeft geleid tot schade in gewassen. Het effect op de suikeropbrengst blijft nog een vraagteken.
  • N-mineraalmetingen: Groeikracht Cosun heeft N-mineraalmonsters genomen op meer dan 850 suikerbieten- en cichoreipercelen. Dit project geeft telers inzicht in het risico op nitraatuitspoeling.
  • Bladschimmels: IRS benadrukt het belang van gezond loof voor een goede suikeropbrengst. Bladschimmels moeten worden beheerst om de hoeveelheid groen loof te behouden.
  • Future Farming Food Experience: IRS-specialisten delen inzichten over het combineren van chemische en andere teeltmaatregelen om ziekten, plagen en onkruiden in suikerbieten te beheersen.
  • Ledenraadsvergadering: Een artikel over de ledenraadsvergadering van 12 juni, die plaatsvond op de Groeikracht Inspiratieboerderij in Dinteloord. Hier werd onder andere de jaarrekening 2023 vastgesteld.
  • Cosun festival: Een terugblik op dit geslaagde evenement mag natuurlijk niet ontbreken.

Wilt u het volledige magazine lezen? Kijk dan hier.

Benieuwd naar deze en eerdere edities van het Cosun magazine? Bekijk hier alle edities.