Bladschimmel beheersing met TikTok Tammo

03 juli 2024

Bladschimmels kunnen veel schade veroorzaken op je perceel. Hoe kun je dit als teler voorkomen? TikTok Tammo, bekend van zijn hit ‘Dikke Bak Met Bietn’, vertelt hoe de BAS-app je hierbij kan helpen en waar je meer informatie en tips kunt vinden over hoe jij bladschimmels kan beheersen.

Heb je de BAS-app nog niet?
Ga dan op je telefoon of tablet naar de website ‘bas.cosun.com’, download de app en log in met het e-mailadres waarmee je als lid bij Cosun geregistreerd bent.

Meer informatie over bladschimmelbeheersing is te vinden op www.irs.nl/bladschimmels en in recente nieuwsberichten van het IRS: actuele bladschimmelsituatie en bladschimmels beheersen in heterogene percelen

Om bladschimmels op het eigen perceel beter te kunnen beheersen, zijn nog sensoren te bestellen. Kijk hier voor meer informatie over de sensoren en het plaatsen van een bestelling.

Uitzaai
In het zuidoosten zijn niet alle bieten gezaaid. Opgeteld is dit 290 hectare. De gemiddelde zaaidatum per gebied is hier te raadplegen. Landelijk komt de gemiddelde zaaidatum uit op 25 april.