Opbrengstverwachting

26 juni 2024

De gemiddelde zaaidatum komt uit op 25 april. Dat is 17 dagen later dan het 5 jaars gemiddelde. Tussen de gebieden varieert het zaaimoment. Door het zeer natte voorjaar met waterschade zijn de verschillen in en tussen percelen zeer groot. Met de hoge temperaturen wordt structuurschade meer zichtbaar. De verwachting is dat minder suiker geproduceerd gaat worden dan vorig jaar, ondanks dat er meer uitgezaaid is. Komende periode wordt regionaal de stand van gewassen beoordeeld en verwerkt in de eerste prognose van begin juli.

Bestellen Toptex

Vanaf maandag 17 juni is het voor leden weer mogelijk om via Cosun Beet Company Toptex aan te schaffen. Uit jarenlang onderzoek, zowel in Nederland als in het buitenland, is gebleken dat afdekken van een bietenhoop met vliesdoek doorgaans leidt tot betere bewaarresultaten. Het afdekken van de bewaarhoop, voornamelijk bij langere bewaring, heeft namelijk positieve effecten. Het suikergehalte blijft beter op peil en de grondtarra lager. Ook biedt vliesdoek bescherming tegen schimmel en rot. Dit alles draagt bij aan het voorkomen van bewaarrisico’s wat tot een financieel voordeel kan leiden.

Door vroegtijdig in te kopen kan het goedkoper worden aangeboden. Vóór 5 juli 2024 bestellen betekent een extra korting. Toptex is tot en met 31 augustus 2024 te bestellen.

Meer informatie over Toptex en hoe te bestellen is te vinden op www.cosunleden.nl/toptex.