Cosun trotse winnaar van de Koning Willem I Prijs

17 mei 2024

Gisteravond, op 16 mei, ontving CEO Hans Meeuwis namens Cosun de Koning Willem 1 Prijs 2024 uit handen van erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima en voorzitter Klaas Knot tijdens de feestelijke finale in Zwolle. Een bijzondere eer. Cosun wint de Koning Willem I Prijs in de categorie ‘Grootbedrijf’.  

De vakjury was zeer onder de indruk van de sterke, maatschappelijk relevante transitie die Cosun heeft ingezet vanuit haar traditionele focus op suikerbieten en aardappelen, en waardeert het ambitieuze plan en het meetbare succes op het gebied van duurzame transitie.  

Cosun CEO Hans Meeuwis: “Deze prachtige Koning Willem 1 Prijs is een mooie erkenning voor 125 jaar ondernemerschap, de grote transities waar we als Cosun op inzetten en onze commitment naar een toekomstbestendige duurzame keten. Trots op alle collega’s en Cosun leden die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit is niet alleen een erkenning van onze gezamenlijke inspanningen tot nu toe, maar ook een inspiratie om samen verder te versnellen naar de toekomst.”

Voorzitter raad van beheer Arwin Bos: “Deze prijs vormt een fantastische erkenning voor al onze leden en medewerkers, die zich dagelijks inzetten om het beter te doen. Ondanks de grote uitdagingen waar we als telers voor staan, liggen er prachtige kansen in het verschiet. Via Cosun proberen we deze kansen samen te verzilveren en daar werken we ook op onze eigen bedrijven elke dag hard aan. Deze Oscar voor het bedrijfsleven bevestigt dit en is een mooie hart onder de riem voor onze sector.”

Over de Koning Willem I Prijs
De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Ook wel ‘de Oscar voor het Nederlandse bedrijfsleven’ genoemd. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan bedrijven die niet alleen succesvol zijn, maar zich ook actief richten op het maken van positieve impact op mens, milieu en maatschappij.  

Op de foto v.l.n.r. H.M. Koningin Maxima, CEO Hans Meeuwis, voorzitter raad van beheer Arwin Bos, Cosun Young Board lid Tessa Peeters en voorzitter Klaas Knot.